Egy cikk a változásokról

2022.08.23

Egy cikk a változásokról, egy nehéz időszakról és arról, hogyan menjünk tovább akkor is, amikor semmi mást nem látunk magunk előtt, csak a mély szakadékot.

Nemrég megosztottam ezt a fényképet, melyben bejelentem, sajnos nem árusítják tovább a könyvem a Libriben, a Lírában és a Bookline bolthálózataiban sem. Az ok pedig nem más, mint az új KATA törvénymódosítás, melynek következtében kénytelen voltam megszűntetni a szerződésemet a céggel.

Szembe kellett nézni egy olyan problémával, amit akárhogyan próbáltam megoldani, sehogy sem sikerült úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Hosszas beszélgetéseket folytattam könyvelőkkel, NAV dolgozókkal és az Iparkamarával is felvettem a kapcsolatot. Mindent meg szerettem volna tenni, hogy ha nem is sikerül, a végén azt tudjam mondani: "Mindent megtettem.".

A probléma forrása, hogy az új törvénymódosítás miatt sokan rákényszerülnek, hogy váltsanak és esetleg az EKHO, mint adózási forma is szóba jöhet sokaknál, azonban itt felmerül több kérdés is, amire nem túl konkrét válaszokat kaptam, s még azok sem tudtak segíteni nekem, akik gyakorlatilag ezzel foglalkoznak. Jelenleg állásfoglalási kérelmet nyújtottam be a NAV - nak, azonban, hogy mikor kapok rá választ, az kérdéses.

Kép forrása: 2022. 93. Ünnepi Könyvhét
Kép forrása: 2022. 93. Ünnepi Könyvhét


Mindezek ellenére szeretném tovább csinálni. Készül a második könyvem. Nemrég megnéztem egy dokumentumfilmet, ami egy catfishing áldozatról szólt, akit átvertek a neten. A fiú amerikai futballjátékos és sokan kinevették, hogy egy csalás áldozata lett, gúnyt űztek belőle. Az esetet követően a fiú alig mert felmenni és játszani, mert félt, hogy kinevetik. Több éven keresztül szenvedett, míg eldöntötte, segítség kell neki.

Mikor elment a terapeutához, az feltett neki egy kérdést: "Megbocsátottál neki?", mármint annak, aki ugye átverte. A fiú úgy felelt: "Igen". Majd a következő kérdést tette fel a férfi neki: 

"És magadnak?"

A fiú onnantól kezdve elkezdett azon dolgozni, hogy meg tudjon magának bocsátani. A dokumentumfilm végén elmondta, már nem azokra koncentrál, amikor kilép a pályára, hogy kik bántják, hanem azokra, akik szeretik. Akik belőle inspirálódnak és szeretik. Velük nem teheti meg azt, hogy nem lép a pályára.

Én is így szeretnék tenni. Mindenki, aki szereti a történeteim, akiknek tudok adni... Miattuk. Miattatok.

Csinálom tovább.

Bander Anita - Egy éjszaka a benzinkúton
Bander Anita - Egy éjszaka a benzinkúton


Érkezik: 2022 október